Αναγνωρισμένοι τίτλοι σπουδών στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου

Χρόνος ανάγνωσης < 1 ΄

Το SCG – Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει στην ελληνική γλώσσα Προγράμματα στην Ψυχολογία σε συνεργασία με το κρατικό Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Βασικός στόχος των Προγραμμάτων που προσφέρονται, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, είναι η άρτια κατάρτιση επιστημόνων και επαγγελματιών στο χώρο της Ψυχολογίας.

Η Ψυχολογία είναι ο επιστημονικός κλάδος που διερευνά τον τρόπο σκέψης και δράσης των ανθρώπων υιοθετώντας το βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο. Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με θεωρίες, μοντέλα, εργαλεία, πρακτικές και τεχνικές που σκιαγραφούν τους παράγοντες επίδρασης και πρόβλεψης της ανθρώπινης λειτουργίας. Επίσης οι φοιτητές εξοικειώνονται με την ερευνητική διαδικασία που αφορά στις ποικίλες διαστάσεις της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ενώ παράλληλα οι φοιτητές και μελλοντικοί επαγγελματίες στο χώρο της Ψυχολογίας διδάσκονται θεματικές και πρακτικές της Βασικής και Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας, προκειμένου να επιλέξουν τον κλάδο της εν λόγω επιστήμης που επιθυμούν να ακολουθήσουν.

Οι φοιτητές που εγγράφονται στο SCG – Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος εγγράφονται ταυτόχρονα και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου από όπου λαμβάνουν φοιτητική κάρτα και βεβαίωση εγγραφής στο Πανεπιστήμιο. Στους φοιτητές που ολοκληρώνουν επιτυχώς τις σπουδές τους απονέμεται ο τίτλος σπουδών απευθείας από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου έχει λάβει 18 Νόμπελ και κατατάσσεται στην 1η θέση στην Ευρώπη και στην 16η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Lens 2017.

Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Το SCG-Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στην Ψυχολογία του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Όλα τα προγράμματα διδάσκονται στην Ελληνική γλώσσα.

  • Πτυχίο στην Ψυχολογία
  • Μεταπτυχιακό στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία
  • Μεταπτυχιακό στη Συμπεριφορική Γνωσιακή Θεραπεία

Το SCG – Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι αναγνωρισμένο Κολλέγιο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με Αρ. Αδείας  145848/Κ1/5-9-17 | ΦΕΚ 3273/Β/18-9-17.

SCG-Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος
Πινδάρου 14Α και Σόλωνος 16, Κολωνάκι
ΤΚ 10673,  Αθήνα
Τηλ. Κέντρο: 210 00 80150
info@scg.edu.gr
www.scg.edu.gr