Ομιλία με θέμα την Κακοποίηση & Παραμέληση Παιδιού από το Mediterranean College Θεσσαλονίκης

ΔΩΡΕΑΝ

Χρόνος ανάγνωσης < 1 ΄

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ΕΔΩ

Η Σχολή Ψυχολογίας του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, διοργανώνει Ομιλία με θέμα: «Η υποκειμενικότητα στην Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση. Ποιος βοηθά ποιον;», την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ώρα 16:30-18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Mediterranean College, κτίριο ΒΙΕΝΝΗ (Εγνατία 2-4), 4ος όροφος.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Ευάγγελος Παπουτσίδης, Ψυχολόγος, MA Psychoanalytic Studies, Diploma Psychodynamic Counselling, University of Essex, UK.

Κακοποίηση & παραμέληση παιδιών, αποτελεί το φαινόμενο σύμφωνα με το οποίο ένας ή περισσότεροι ενήλικες που έχουν την ευθύνη της φροντίδας ενός παιδιού, προκαλούν ή επιτρέπουν να προκληθούν στο παιδί σωματικές κακώσεις, ή συνθήκες στέρησης σε τέτοιο βαθμό, ώστε συχνά να επιφέρουν σοβαρές διαταραχές σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής ή κοινωνικής μορφής.
Μέσα από την παρουσίαση μιας μελέτης περίπτωσης, θα συζητηθούν ζητήματα κακοποίησης και παραμέλησης, η συμβολή των πολιτών και της γειτονιάς, αλλά και η ενεργοποίηση του δικτύου των εμπλεκόμενων φορέων.

Η ομιλία απευθύνεται σε ψυχολόγους & κοινωνικούς λειτουργούς, σε εκπαιδευτικούς & επαγγελματίες υγείας, σε φοιτητές ψυχολογίας, παιδαγωγικών και επαγγελμάτων υγείας, αλλά και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για θέματα παιδικής κακοποίησης και παραμέλησης.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν στο σύνδεσμο: https://goo.gl/zFUspv

Info: Mediterranean College Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4, τηλ.: 2310287779
medcollege@medcollege.edu.gr, http://www.medcollege.edu.gr/