Παιγνιοθεραπεία (Play Therapy) και CBT για παιδιά και εφήβους

Χρόνος ανάγνωσης 2 ΄

 

Ημερομηνίες διεξαγωγής 14-15/10, 2017
Ώρες διεξαγωγής Σάββατο/Κυριακή: 10:00-15:00
Διάρκεια 10 ώρες
Χώρος Διεξαγωγής Αίθουσα Εκπαιδεύσεων ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ (Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής)

Εισηγήτρια:

Τασίου Ασπασία, MSc, Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές) και εκπαιδευτικούς.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό – βιωματικό σεμινάριο όπου συνδυάζονται οι αρχές και οι τεχνικές της παιγνιοθεραπείας (play therapy) με τη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία (CBT) για παιδιά και εφήβους.

Θα συζητηθούν αρχικά οι αρχές της παιγνιοθεραπείας, και θα γίνει αναφορά σε συγκεκριμένες τεχνικές με βιωματικό τρόπο και με τη ενεργό συμμετοχή των συμμετεχόντων (παιχνίδι στο κουκλόσπιτο, παιχνίδι με μικρές φιγούρες και μικρά ζώα, παιχνίδι στην αμμοδόχο, εξάσκηση στο παιχνίδι ρόλων).

Ιδιαίτερα σε παιδιά σχολικής ηλικίας θα δείξουμε τρόπους ώστε μέσα από το παιχνίδι, οι δύσκολες έννοιες της CBT όπως ο αρνητικός τρόπος σκέψης, οι δύσκολες σκέψεις που μας κάνουν να νοιώθουμε άσχημα κ.λ.π, να γίνονται πιο κατανοητές αλλά και πιο εύκολα προσβάσιμες στα παιδιά. Επίσης θα συζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του άγχους, του θυμού και της θλίψης μέσα από το παιχνίδι, την επιστράτευση παιδικών ηρώων και τη διήγηση ιστοριών καθώς και συγκεκριμένες ιστορίες που βοηθούν και «θεραπεύουν» (εξάσκηση στη συγγραφή θεραπευτικών ιστοριών).

Επίσης θα δοθεί δυνατότητα συζήτησης συγκεκριμένων περιστατικών και θεραπευτικού χειρισμού από την πλευρά της εισηγήτριας, αλλά και συζήτησης περιστατικών που απασχολούν τους συμμετέχοντες.

Κόστος συμμετοχής:

Για εγγραφές έως 02/10         100€
Για εγγραφές από 03/10         120€

Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α. 24%.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων

Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν το υλικό των εισηγήσεων σε CD, καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής στο link http://www.dikepsy.gr/index.php?view=view_seminars&option=seminars&item=1405499934&lang=el

Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας www.dikepsy.gr για νέες ανακοινώσεις σχετικά με το σεμινάριο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας από Δευτέρα- Πέμπτη, 10:00 – 15:00 στα τηλ 210 2830100, 698 8080383.